Forside
Arrangementer
Sponsorer
Ambassadører
Bliv frivillig
Kontakt

om julehjælpen

Kort fortalt om Julehjælpen

Julehjælpen.dk er grundlagt af Rene Husted Vahl.

Ideen bag Julehjælpen.dk tog sit udspring i 2007, hvor en pige på Jubii’s debatforum, dindebat.dk, udlovede 20 x 500 kr. til trængende familier til forsødelse af deres juletid. De 20 familier blev hurtigt fundet og kontonumre m.m. blev indsamlet.

Det viste sig så desværre, at denne pige havde massive psykiske problemer og i virkeligheden boede på en lukket institution og ikke havde pengene. Dette blev familierne naturligvis meget kede af.

Rene havde fulgt historien og da han på daværende tidspunkt havde det økonomiske overskud, tilbød han at inddække de i alt 10.000 kr. til familierne. Andre syntes dette var en god ide og bidrog derfor med alt lige fra 100 kr. til 3.000 kr., så i alt kom man op på at støtte 38 familier med hver 500 kr.

Ideen tager form

I løbet af 2008 kom Rene på en ide, hvor man på samme forum kunne hjælpe udsatte og trængende familier. Det kunne gøres ved, at alle kunne byde ind med hvad de havde tilovers og så kunne ansøgerne så selv vælge blandt disse donerede ting. Folk bød primært ind med legetøj og tøj, men også nogle gavekort.

Herfra var Julehjælpen.dk sat i søen og projektet voksede langsomt større i løbet af 2009, 2010 og 2011. Således støttede Julehjælpen.dk i 2011 i alt 175 familier med alt lige fra julemad, legetøj, tøj og gavekort.

I 2012 kom der både hjemmeside og en facebookside til. Herefter voksede Julehjælpen.dk med rasende fart. Efter at have støttet 175 familier i 2011, støttede vi i 2012 1.005 familier. Stadig kun med to mand bag tasterne – Rene og Susan -, og med Rikke og Nette som medhjælpere. Det vil altså sige, at Julehjælpen.dk blev kørt af kun fire personer.

Juletræsfesterne bliver til

I november 2012 fik Rene en henvendelse fra BCD Travel, som havde et stort ønske om at arrangere en juletræsfest i deres domicil i Valby med deres medarbejdere som hjælpere og arrangører. De manglede blot familierne, som skulle deltage i festen, og de ville derfor høre, om Julehjælpen.dk kunne skaffe disse. Juletræsfesten blev en kæmpe succes med familier, som selv flere år efter husker dagen som den bedste i deres liv.

I 2013 gik BCD Travel og AJAX København sammen om at afholde en juletræsfest, som blev en om muligt endnu større succes end juletræsfesten året før.

Julehjælpen bliver en forening

I 2013 tog Rene den beslutning, at projektet med Julehjælpen.dk skulle have lov til at vokse, og han fik derfor rekrutteret 25 nye frivillige medhjælpere. Det viste sig, at forventningerne holdt stik – i 2013 nåede Julehjælpen.dk at støtte 1.718 familier i hele landet.

I foråret 2014 stiftedes foreningen Julehjælpen.dk med en bestyrelse på syv personer. Herunder repræsentanter fra både BCD Travel og AJAX København. Dette muliggjorde en stor satsning på at udbrede juletræsfesterne til hele landet, og der blev således i 2014 afholdt hele 16 events fordelt ud over hele landet med mere end 750 børn, som alle fik en oplevelse for livet.

Den 24. december 2014 kunne årets aktiviteter gøres op og Julehjælpen.dk kunne i 2014 smile over at have støttet ikke mindre end 6.250 udsatte og trængende børn med bl.a. julemad, tøj, legetøj, oplevelser og julegaver.

Læs foreningens vedtægter her

Julehjælpen går skridtet videre

I 2015 valgte Julehjælpen.dk at bestille en hjemmeside hos RK Solutions. Dette skete for at videreudvikle julehjælpen, så vi kunne hjælpe endnu flere udsatte børn

Dette lykkedes til fulde og med det leverede system, som blev navngivet “Julle” opnåede vi at støtte 11.300 udsatte børn med alt lige fra julegaver, julemad og oplevelser

Derudover var Julehjælpen.dk vært for 21 arrangementer rundt om i landet, hvor i alt 700 børn fik en uforglemmelig dag