Forside
Arrangementer
Sponsorer
Ambassadører
Bliv frivillig
Kontakt

om julehjælpen

Kort fortalt om Julehjælpen

Ideen bag Julehjælpen.dk tog sit udspring i 2007, hvor en pige på Jubii’s debatforum, dindebat.dk, udlovede 20 x 500 kr. til trængende familier til forsødelse af deres juletid. De 20 familier blev hurtigt fundet og kontonumre m.m. blev indsamlet.

Det viste sig så desværre, at denne pige havde massive psykiske problemer og i virkeligheden boede på en lukket institution og ikke havde pengene. Dette blev familierne naturligvis meget kede af

Her startede den første indsamling - en indsamling der betød, at 38 familier hver kunne få et gavekort på 500 kr. til køb af mad og gaver til juleaften.

Ideen tager form

I løbet af 2008 udviklede ideerne bag Julehjælpen sig.

Man måtte da kunne hjælpe flere udsatte og trængende familier. Det kunne gøres ved, at alle kunne byde ind, med hvad de havde til overs og så kunne ansøgerne selv vælge blandt disse donerede ting. Folk bød primært ind med legetøj og tøj, men også nogle gavekort.

Herfra var Julehjælpen.dk sat i søen og projektet voksede langsomt større i løbet af 2009, 2010 og 2011. Således støttede Julehjælpen.dk i 2011 i alt 175 familier med alt lige fra julemad, legetøj, tøj og gavekort.

Julehjælpen vokser og vokser

I 2012 kom der både hjemmeside og en facebookside til.

Herefter voksede Julehjælpen.dk med rasende fart. Efter at have støttet 175 familier i 2011, støttede vi i 2012 1.005 familier. Stadig kun med 4 mand bag tasterne. Det vil altså sige, at Julehjælpen.dk blev kørt af kun fire personer.

Antallet af frivillige vokser derefter støt - i takt med at der også kommer både flere ansøgere og flere donorer.

Juletræsfesterne bliver til

I november 2012 fik Julehjælpen.dk en henvendelse fra BCD Travel, som havde et stort ønske om, at arrangere en juletræsfest i deres domicil i Valby med deres medarbejdere som hjælpere og arrangører. De manglede blot familierne, som skulle deltage i festen og de spurgte derfor, om Julehjælpen.dk kunne skaffe disse.

Juletræsfesten blev en kæmpe succes med familier, som selv flere år efter husker dagen, som den bedste i deres liv.I 2013 gik BCD Travel og AJAX København sammen om at afholde en juletræsfest, som blev en om muligt endnu større succes end juletræsfesten året før.

I 2013 tog julehjælpen.dk et stort spring. 4 frivillige voksede til 30 frivillige. Det år fordoblede vi antallet af hjulpne familier i forhold til 2012 - og hjalp derfor nu omkring 2000 familier.

I 2014 bliver Julehjælpen.dk til en forening. 7 engagerede mennesker sidder nu i bestyrelsen og skal forsøge at bringe julehjælpen fremad. Det lykkedes i stor stil. Julehjælpen kunne det år hjælpe over 6000 familier med blandt andet julemad, legetøj, gaver og oplevelser.

I 2015 købte Julehjælpen.dk et nyt IT system. Et system der skulle gøre det nemmere og mere overskueligt at holde styr på donorer, ansøgere og koordinering af donationer.

Med dette system, kunne Julehjælpen endnu en gang fordoble antallet af hjulpne familier. Derfor kunne vi i 2015 hjælpe over 12.000 familier og afholde 21 arrangementer rundt om i hele landet.

I 2018 sidder vi omkring 120 frivillige. Der alle i samarbejde bl.a. sørger for søgning af donationer samt behandling af disse, læser og behandler ansøgninger, kontakter folk pr. mail, tlf. samt sociale medier samt arrangerer juletræsfester fordelt i hele landet.

Julehjælpen går skridtet videre

I 2015 valgte Julehjælpen.dk at bestille en hjemmeside hos RK Solutions. Dette skete for at videreudvikle julehjælpen, så vi kunne hjælpe endnu flere udsatte børn

Dette lykkedes til fulde og med det leverede system, som blev navngivet “Julle” opnåede vi at støtte 11.300 udsatte børn med alt lige fra julegaver, julemad og oplevelser

Derudover var Julehjælpen.dk vært for 21 arrangementer rundt om i landet, hvor i alt 700 børn fik en uforglemmelig dag